15 на сто избирателна активност в първите часове на изборния ден

Вашата оценка

P127025815 % е избирателната активност в Свиленград до 10.00 часа за местните избори, съобщиха от Общинската избирателна комисия. До урните в първите четири часа на изборния ден са отишли 3063 жители на общината от общо 19 747 избиратели по списък. Малко по-слаба е активността за референдума. Бюлетина в него са пуснали 2420 души или 12 на сто от имащите право на глас 20 045.

До обяд гласуваха и тримата кандидати за кмет. Първи това стори инж. Георги Манолов. Днес гласувах да продължи промяната за Свиленград, която започна преди 11 години. Защото обичам Свиленград и знам как да го направя, каза Манолов. Гласувах за това доброто да победи, защото в тази предизборна кампания се нагледахме на злоба и омраза. Мисля, че показахме на хората желанието да продължим да работим с добро, допълни независимият кандидат за кмет.

P1270282Гласувах за промяната и за това да се освободим от управлението на страха, каза Иван Андреев, кандидатът за кмет от ГЕРБ. Той посети избирателната секция, в която гласува, малко преди 10.00 часа.

Последен от тримата кандидати до изборната урна отиде Петър Илиев, издигнат от НФСБ. Днес гласувах за развитието на малкия бизнес и за просперитета на Свиленград, каза кандидатът, веднага след като даде своя глас.

P1270302И тримата претенденти за кметския стол дойдоха да гласуват, придружени от своите съпруги. До обяд гласуваха и много от кандидатите за общински съветници и лидери на партии. Още около 9.30 часа пред някои от секционните комисии започнаха да се образуват опашки. Наплив от гласуващи имаше в секциите в училищата „Иван Вазов“, „Д-р Петър Берон“ и „Христо Ботев“.

Изборният ден започна нормално във всички 38 секции в общината, каза председателят на ОИК Веса Ходжева. В комисията до 11.00 часа нямаше подадени сигнали за нарушения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.