„Тапицираха” луксозен джип с контрабандни цигари

Вашата оценка

144714607523 200 къса (1160 кутии) контрабандни цигари откриха в луксозен джип митническите служители на „ Капитан Андреево” онзи ден, съобщи пресаташето на службата Диана Маркова. Хасковски „Land Rover Range Rover” влиза в страната от Турция. Водачът на джипа и пътниците в него – мъж и жена, български граждани, заявяват, че нямат нищо за деклариране. Митническите служители обаче селектират джипа за щателна проверка, при която откриват, че на различни места в естествените кухини на джипа са укрити 1 160 кутии цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол. Установено е, че цигарите са собственост на водача на автомобила М.Б. от Димитровград. Цигарите са иззети. Съставен акт за митническо нарушение.

През последните две денонощия митнически служители на пункта са задържали общо 83 720 къса цигари без бандерол.  28 460 къса (1 423 кутии) цигари са били открити при щателни митнически проверки, най-често във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска“, за което са съставени 10 акта за митнически нарушения. От 37 преминали пътници са иззети 55 260 къса (2763 кутии) цигари, закупени от Турция, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

Коментари

  1. Даниел казва

    Селектират джипа за щателна проверка … на случаен принцип :D:D

  2. Agencia Mitnici казва

    imam vapros-do koga shte ispolzvate snimki i informacia ot saita na Agenciata i shte si pishite imenata?edva li ne tazi ovcha misal e vasha,barabar s snimkata?

  3. казва

    Снимките и информацията се изпращат до нас като прессъобщения от служителя в агенцията, който отговаря за това. В самата статия е уточнено, кой е съобщил информацията. Прессъобщенията се качват и на сайта на Агенция Митници, в раздел Новини, като целта им е да послужат на информационните издания в отразяването на новините, свързани с митницата. Пишем си имената, защото в нашия сайт не се публикуват анонимни статии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.