На „Капитан Андреево” задържаха хиляди ментета

Вашата оценка
Сн.: Агенция "Митници"

Сн.: Агенция „Митници“

Близо 7 000 спортни комплекти, обувки, парфюми и тоалетни води задържаха митническите служители на пункт „Капитан Андреево”, съобщиха от пресцентъра на службата. Стоките са задържани със съмнения, че са произведени в нарушение на права на интелектуалната собственост. Артикулите са имитации на 30 различни световноизвестни марки.

Голяма част от тях са открити в автобус с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При нея се установява, че в личния багаж на две румънски гражданки са скрити общо 2 782 парфюма, по-голяма част от които с марки „Пако Рабан”, „Нина Ричи”, „Армани”, „Лакост”, „Долче и Габана”.  Пред митническите служители дамите признали, че закупили ароматите от Истанбул и не знаели, че парфюмите са имитации.

Още 360 парфюми и тоалетни води са открити в личния багаж на друг румънски гражданин, пътуващ в турски автобус по редовна линия Истанбул – Букурещ. В същия автобус е установено, че двама други пътници пренасят общо 360 чифта спортни обувки с логото на „Adidas” и  „Nike”.

Останалите фалшификати са открити в камион с румънска регистрация. Шофьорът е представил редовни документи за превозваната стока, но при извършената проверка  сред групажната стока са открити 1560 чифта обувки, 1045 спортни комплекти и 840 мъжки и дамски блузи с логото на световноизвестни марки.

В изпълнение на Регламент 608/2013  на Съвета на ЕС и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.