„Златните момичета” с медали от „Празник на танца”

Вашата оценка

12108886_969220423116909_8030206183103928863_nТри първи места и едно второ извоюваха „Златните момичета” от провелия се във Варна XVII Национален конкурс „Празник на танца“. Първо място при дуетите заслужиха Елеонора Милева и Виктория Стефанова с танца си „Обида”. Най-добри бяха нашите момичета и при групите. В категория съвременни танци те спечелиха купата с танца „Бреме”. Също първо място в груповите изпълнения, но в категория характерни танци, спечелиха с танца „Поздрав от Бали”. При дуетите „Златните момичета” спечелиха и едно второ място. То бе за изпълнението на Елеонора Милева и Даниела Димова, озаглавено „Сестри”.

Благодаря на момичетата за желанието, за старанието и труда, който полагат, каза треньорката на клуба Людмила Спатару. Тя изрази благодарност и към всички, които помагат за успешните изяви на спортния клуб, както и към родителите на децата.

Конкурсът „Празник на танца“се проведе във Варна от 7 до 8 ноември в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Той е създаден през 1999 г. като „Празник на модерния балет“ и от тогава се провежда ежегодно. Целта му е да даде среща на талантливи представители на сценичното танцово изкуство, да популяризира творчеството на танцово-артистичните групи и артисти и да създаде условия за общуване и творчески контакти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.