Благотворителната инициатива „За едно дете повече” ще се проведе за девети път в читалището

Вашата оценка
IMG_20141121_191257

Сн.: Архив

Фондация „Искам бебе”, НЧ „Просвета 1870” и Духов оркестър „Костадин Манов” за девета поредна година организират благотворителната инициатива „За едно дете повече”. Станалата традиционна подкрепа за семейства с репродуктивни проблеми ще се състои в навечерието на Празника на християнското семейство. На 20 ноември, петък, от 16.00 часа в читалището ще се проведат информационни модули на теми:  „Бременността – щастие и предизвикателство“ и „Майки навреме“. Също тогава ще бъде открит и благотворителен базар във фоайето. В 18.00 часа стартира благотворителният концерт на Духов оркестър „Костадин Манов” и приятели. Всяка година тук идва и председателката на фондация „Искам бебе” Радина Велчева.

Всички събрани средства от инициативите ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Покани за събитието могат да се закупят от читалището. Всеки може да подкрепи каузата и като предостави за благотворителния базар ръчно изработени сувенири, детски принадлежности, бижута или други интересни аксесоари.

Миналата година в резултат на инициативата бе събрана рекордната сума от 5500 лева. С подкрепата на кампанията „За едно дете повече” в Свиленград на бял свят са се появили повече от 10 бебета. Точно за тази инициатива миналата година читалище „Просвета” получи голямата награда на конкурса АГОРА в категорията „Солидарност и хуманност” .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.