Повдигат обвинение срещу четиримата ДАИ-джии, искали по 20 евро рушвет

Вашата оценка

3 (1)По-късно днес ще бъде решено дали 24-часовата мярка за задържане на четиримата ДАИ-джии ще бъде удължена на 72 часа, обявиха от прокуратурата. Тогава ще стане ясно и дали срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения за изнудване.

Днес по обяд прокуратурата, полицията и ДАНС-Хасково проведоха съвместна пресконференция, на която бяха оповестени подробности около снощните арести.

Двама от инспекторите са били задържани снощи около 20.00 часа по време на смяна в района на Свиленград. Близо до служебната им кола е открита кутия от цигари, пълна с евро, както и малко кашонче с пари. Общата открита сума е около 300 евро. Според наблюдаващия прокурор Павел Жеков, подобна сума се събира за около 2-3 часа работа на пътя. След задържането на двамата служители са арестувани и другите двама от предишната смяна. Разпитани са били няколко свидетели. Според показания служителите на автомобилната администрация са искали от шофьорите – предимно чужди граждани, по 20 евро.

При снощната акция в резултат на извършените действия по разследването са осъществени претърсване, обиск и изземване в служебните и личните автомобили, както и в домовете на задържаните – Даниел Х., Вихър В ., Константин В. и Димитър  М. По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са свидетели пред съдия, които са потвърдили искане и получаване на подкуп от длъжностните лица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.