Ало измамници отново звънят от името на ЕВН

Вашата оценка

e-svilengrad telefonni izmamniciАтаката на телефонните измамници, обаждащи се от името на ЕВН, отново е в сила, предупредиха от дружеството. Постъпили са няколко сигнали от клиенти относно различни опити за телефонни измами oт неизвестни лица. Абонатите получавали телефонно обаждане от неизвестно лице, което се представяло за служител на ЕВН. Въпросното лице изисквало от клиента данни  – име на титуляр на партида за електроенергия, адрес, както и информация относно членове на семейството и др. Клиентите на ЕВН обаче не са се поддали на опитите за измама и са сигнализирали в телефонния център на компанията. Регистрираните в последния месец случаи са от районите на Димитровград, Хасково и Ямбол.

ЕВН информира, че в случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти – чрез лично посещение или по телефон – служителите се легитимират с име, фамилия и обясняват в детайли повода за посещението или обаждането. Всеки клиент може да извърши проверка за съответния сътрудник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на дружеството на тел. 0700 1 7777.

В допълнение ЕВН напомня, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от техници или отчетници на дружеството.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.