Близо 11 кг хероин, скрит във възглавница

Вашата оценка

Близо 11 кг хероин, скрит във възглавница, откриха преди  три дни митническите служители на Капитан Андреево. За да не попречим на разследващите органи, новината съобщаваме  веднага щом е официализирана.

1448964341Хероиновата възглавница е открита в лек автомобил с румънска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. Автомобилът е бил управляван от турски  гражданин. Освен него, в колата пътува жена с малко дете. Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. При проверката се установява, че на задната седалка върху възглавница спи невръстно дете. Въпреки това възглавницата е проверена, като при отварянето й митническите служители откриват в нея 20 пакета, пълни с бежово прахообразно вещество с общо тегло 10,748 кг. При направения полеви наркотест веществото реагира на хероин. Стойността на открития наркотика по цени на съдопроизводството е близо 1 млн. лв.

Автомобилът и шофьорът му са задържани.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.