Пет медала за децата от свиленградската шахматна школа

Вашата оценка

2056С пет медала се завърнаха шахматистите от “Свиленград център 2013” от провелия се в Стара Загора турнир по ускорен шахмат “Тракийско конче”.

В група “А” от 10 до 16 години участваха седем деца. Отлично се представи Ростислав Петков, който до последната минута на седмия кръг води борба за спечелване на първото място и купата на турнира. Ремито обаче го изпрати на трето място в генералното класиране с актив от 5,5 точки. Отлично се представиха също така Пеньо Василев с 5,5 точки и Константин Льондев, които заеха съответно пето и шесто място от 55 участници в групата. Преслав Петков и Стефани Данаилова – и двамата с по 4,5 точки, заеха съответно десето и четиринайсто място. По този начин петима шахматисти от свиленградската школа се наредиха в първите 15 места. Това им додесе следните призови места: първото място от участниците до 16 години заслужи Ростислав Петков, а третото – брат му Преслав Петков; до 14 години второто място зае Пеньо Василев, а третото – Константин Льондев; до 10 години на второто място се нареди Стефани Данаилова.

Призьорите получиха медали, грамоти и парични награди.

Останалите двама състезатели в група “А” – Паолина Иванова /4 т./ и Димитър Николов /3,5 т./ постигнаха поставените от ръководството цели за 50 % успеваемост.

В група “Б” до 8 години представителите на “Свиленград център 2013” бяха три момичета от общо 57 участници. За съжаление, организаторите предвиждаха награди само за първите трима в генералното класиране, без да ги делят по пол. Отлично се представи Антония Тонева, която постигна актив от 4,5 точки и зае 15 място в крайното класиране и второ място от общо 8 момичета. Приятна изненада в турнира беше представянето на другите две момичета от нашата школа. Жени Шишкова, която тренира от два месеца и за втори път участва в състезание, спечели 3,5 т. /50 % успеваемост/ и зае 31 място. Андрея Илиева, която се занимава с шахмат от 20 дни и участва за първи път в състезание, спечели 2,5 т., изпълнявайки поставената й цел – да не е последна. Тя се нареди на 46 място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.