Спецпрокуратурата с обвинение срещу 22-ма от задържаните митничари

Вашата оценка

За 14 от тях е поискана най-строгата мярка за неотклонение – „задържане под стража”, останалите 8 са с парична гаранция

customsСпециализираната прокуратура привлече като обвиняеми 22 от задържаните 33 митнически служители при вчерашната специализирана полицейска операция на ГКПП „Капитан Андреево”. Новината предаде Агенция „Фокус”. Днес следобед на брифинг Даниела Попова, административен ръководител на Апелативната специализирана прокуратура, обяви подробности около вчерашната операция. По думите й, акцията е проведена вчера, около 7.30 сутринта. Извършени са 106 претърсвания и изземвания, и лични обиски. За 81 от тях прокуратурата имаше предварително разрешение от Специализирания наказателен съд, а около 25 са извършени в условия на неотложност, обясни Попова.

Разпитан са множество митнически служители и лица, преминавали през ГКПП „Капитан Андреево“. Целта беше да докажем организирана престъпна група, участвала в системно вземане на подкупи от преминаващите през пункта превозни средства, поясни Попова. Разпитани са над 10 свидетели и са извършени разпознавания. Използвани са специални разузнавателни средства, включително и видеоналбюдение на помещения, в които са работили митнически служители, добави Попова.

22 митничари са привлечени като обвиняеми. За 14 от тях ще има искания за най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, а спрямо 8 са предприети „мерки за неотклонение парична гаранция“.

Обвиненията срещу 22-мата са за участие в организирана престъпна група, осъществявала системно вземане на подкупи от преминаващите през пункта превозни средства. По думите на ръководителят на спецпрокуратурата законът предвижда за тези престъпления от 3 до 10 години лишаване от свобода. Престои още много работа и още много процесуално-следствени действия, вследствие на което броят на лицата, привлечени в качеството на обвиняеми, би могъл да се промени, уточни Попова

Коментари

  1. свиленградчанин казва

    Къде е ръководството на ГЕРБ Свиленград- колко наши съграждани ще останат без работа!!! Преди години беше Шишков а сега ГЕРБ. Защо не защитите свиленградчани, които работят на Митница Свиленград и са определени като хора без капацитет! Нали същите тези хора гласуваха за ГЕРБ или те вече не са ви нужни! СКАНДАЛНО! СРАМОТА!

  2. съгласен казва

    Правилно приятелю. Те ще ги защитят ама Еленков ще си поиска адвокатски хонорар, нали имат пари за връщане Балони……

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.