148 деца получиха подаръци от „Плюшено мече“ в Свиленград

Вашата оценка

В кампанията са събрани подаръци за над 10 000 лева

11214102_920134178077205_6035334330600407003_n

Г-жа Пейка Господинова /на сн. вдясно/ благодари на Деси Димитрова за детските усмивки

Над 250 души се включиха в дарителската кампания Операция „Плюшено мече” в помощ на деца от Свиленград, съобщи координаторът Десислава Димитрова. Радостни сме, че толкова много хора, голяма част от които от Свиленград, откликнаха на инициативата да подарим усмивки на  децата от домове и институции за Коледа, каза Деси. Нейната равносметка е повече от удовлетворителна – в кампанията са събрани подаръци за над 10 000 лева, на които вече се радват 148 деца.

Първи своите коледни подаръци получиха 24-те малчугани от дневния център за деца с увреждания „Надежда”. На вълнуващия празник на гости на децата бяха някои от участниците в Операция „Плюшено мече”. Благодарим на Деси Димитрова, която е основната причина за детските усмивки, каза директорът на центъра Пейка Господинова. Благодарим на всички дарители от името на децата за подаръците, усмивките и съпричастността. Нека са живи и здрави и все така сърдечни и отзивчиви, пожела г-жа Господинова.

С подаръци бяха зарадвани и осемте младежи от центъра за настаняване на деца и младежи от семеен тип. Те са страхотни тийнейджъри, много усмихнати. Бяха направили ръчно изработени подаръци за своите благодетели. А ние им подарихме нашите подаръците и се надяваме да сме ги направили една идея по-щастливи, каза Деси.

На 21 декември бяха връчени подаръците и на всичките 120 деца, които посещават помощното училище интернат „Стефан Василев”. Те получиха нови якета, обувки, бельо и чорапи по време на весел коледен празник.

В рамките на операцията в Свиленград бяха изпълнени цели 25 дарителски списъци. Някои от тях бяха поети от фирми или само от един дарител, съобщи Деси. Такъв е бил случаят например с два от списъците, поети изцяло от Христо Василев от София и негови приятели. Голяма част от детските благодетели бяха хора от Свиленград, които взеха присърце кампанията, сподели с благодарност Деси.

Oпepaция „?люшeнo мeчe” e най-голямото дoбpoвoлчec?o нaчинaниe, ?oeтo се провежда за ocмa пopeднa гoдинa в страната, но за първа в Свиленград. Mexaнизмът нa ?aмпaниятa e пpocт – eдин дapитeл cи избиpa ?oн?peтнo дeтe oт cпиcъ?, пyбли?yвaн във Фeйcбy?, нa ?oeтo дa зa?yпи тoчнo жeлaния oт нeгo пoдapъ? като задължителното условие е той да е нов. А резултатът – той е очакван и въпреки това уникален, защото е свързан с радостния блясък и щастието в очите на всяко едно от децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.