Бургаската опера представя „Севилският бръснар” и „Патиланци” в Свиленград

Вашата оценка

31535_390329822244_344964927244_4558830_3028387_nНа 24 март в Свиленград ще гостува Държавна опера – Бургас с две представления, съобщиха от НЧ „Просвета 1870”. За малките любители на музиката и театъра артистите представят оперетата за деца „Патиланци“. Представлението ще се играе от 12.30ч., а цената на билетите е 4 лв.

От 18.00 часа е началото на операта „Севилският бръснар“. Цената на билетите е 6, 8 и 10 лв. Комичната опера на Росини е едно от най-жизнерадостните, най-веселите и най-привлекателните оперни произведения в цялата оперна литература. Малко са оперите, а още по-малко комичните, в които да има толкова много любими за милиони хора арии, дуети и ансамбли. Домакин в историята на френския драматург Бомарше е чаровният бръснар Фигаро /Александър Крунев/, който ви очаква, за да ви забавлява и с остроумните си и хитри номера да помогне на двама влюбени да бъдат щастливи. В ролята на Розина публиката ще разпознае великолепната Илина Михайлова, а в ролята на нейния любим граф Алмавива ще видим тенорът Николай Моцов. Участват хор и оркестър на Държавна опера-Бургас. Диригент  е Иван Кожухаров. Режисурата е на проф. Павел Герджиков.

patilanciНе по-малко ще бъде забавлението за децата със спектакъла „Патиланци”. През далечната 1970 г. в един малък град децата, дошли на гости при баби и лели, си устройват весели игри. От сутрин до вечер ехти детски смях. Патиланчо и неговите приятели намират малко кученце. Решавайки да го задържат, те измислят невероятни хитрини. Баба Цоцолана – бабата на Патилан, е поставена в невероятно смешни ситуациии, заедно с леля Станислава – майсторка на торти и чичо Страти – местен билкар. Единствен чичо Гого – собственик на фризьорския салон, е съпричастен с пакостите на малчуганите. Спасявайки ги от кавгите и боя, той с обич им помага да умилостивят строгата баба Цоцолана. С много смях и хитрост, накрая „патиланците” постигат успех. Любимото кученце е приютено и става член на славната „патиланска дружина”. Всички пеят „патиланската песен” и танцуват доволни и щастливи.

В рамките на месец това е второто оперно представление в града ни. В средата на феврури тук гостува и Старозагорската опера, която представи „Кармен”, а за децата – „Пинокио”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.