Паякът тръгна, първите коли – вдигнати

Паякът тръгна, първите коли – вдигнати 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

Picture 083От днес в Свиленград заработи първият репатриращ автомобил. Той ще бори неправилното паркиране и автомобилния хаос в целия град.

Още в първия ден служителите успяха да вдигнат няколко коли. Най-напред на мушката им застана луксозен джип BMW X 5, паркиран на площад „14 март”. Собственикът му обаче се оказа със светкавични реакции и пристигна на място още преди джипът да бъде закачен. В този случай той само заплати такса, след което получи возилото си, без да се налага да ходи до наказателния паркинг.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

Не толкова лесно ще се отърве обаче собственикът на втората закопчана кола, също в центъра. „Маздата” бе вдигната, а малко по-късно и стоварена на наказателния паркинг. Той се намира в бившата складова база на Кореком в кв.”Изгрев”, ул.”Академик Желязков” №5. Собственикът ще може да си получи колата, след като плати таксата от 30 лева и по 2 лева за всеки час престой.

Както писахме, решението за въвеждане на репатриращ автомобил, бе взето от общинските съветници през лятото, като за по-удачен вариант бе счетено той да бъде нает. В града са поставени указателни табели, на които са изписани и телефонни номера – 0884/000702 или 0886/848098. На тях собственикът може де провери дали автомобилът му се намира на специализирания паркинг. На същите телефонни номера гражданите могат да сигнализират за неправилно паркирани автомобили или други превозни средства.

Picture 088Picture 089IMG_3683

Коментари

  1. Карабашева казва

    Все пак са почнали да се получават нещата! Не може да говорим че сме европейци, да имане претенции, да караме лъскави коли, да се пъчим с дрехи на известни марки, а да не спазваме закони,правилници и разпоредби! Браво, само санкциите ще въведат ред!

  2. Анонимен казва

    На кое браво, да не би на всички нарушители да вдигат автомобилите, вдигат там където искат, а където не искат подминават, на някои от най масовите и фрапантни нарушители не пипат колите защото се знае на кои са, „наши и ваши“. Е това е реда в град Свиленград, който се налага по улиците!

  3. Анонимен казва

    a ньотето си иска рушвети, особено преварена ракийка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.