Между 5 и 10 нарушители хваща паякът на ден

Вашата оценка

Sankciya_payak_10.2016За 59 нарушения на правилата за паркиране в Свиленград са наложени санкции през първите 10 дни от въвеждането на контрол с репатриращ автомобил от общината. От тях 28 са случаи на принудително преместени коли на наказателния паркинг, а в 31 случая нарушителите са платили такса на място. Събраните средства са 1650 лева (с ДДС).

Целта ни не е масово събиране на глоби, а осигуряване на ред и безопасност в движението и създаване на навици за спазване на правилата от всички, заяви кметът Георги Манолов. Прилагането на административната мярка принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства се въведе с решение на Общинския съвет, за да се  премахне безразборното паркиране по все по-натоварените градски улици и да се улесни движението на автомобили и пешеходци. Повечето граждани изразяват подкрепа за нововъведението, заради желанието си да има спокойствие и ред по улиците в Свиленград.

Статистиката за десетдневния период показва, че се санкционират между 5 и 10 нарушители на ден. Контролът е системен и регулярен, с график за обхождане на улиците в различни дни и часове. Това води до постепенно установяване на ред в най-конфликтните точки от трафика в центъра на града. Предвижда се и разширяване на обхвата с още улици.  Паякът е в движение през цялата работна седмица, включително и в събота – до 14 часа. След вдигането на автомобила собственикът  може да си го вземе, като заплати таксата от 36 лева(с ДДС) и по 2 лева за всеки час престой на наказателния паркинг. При установяване на неправилно паркиране в присъствието на водача, таксата е 18 лева(с ДДС).

Специализираният паркинг за съхранение на принудително преместените пътни превозни средства  се намира в бившата складова база на Кореком в кв.“Изгрев“, ул.”Академик Желязков” №5. Телефоните, на които хората могат да проверят автомобилите си или да сигнализират за нарушения: са 0884 000 702; 0886 848 098. На много места в града са поставени  табели  с тази информация.

Коментари

 1. asdasd казва

  Точно така, само така. Даже има нужда от още 2-3 паяка и работа денонощно с по строги мерки!

 2. иван казва

  на уличката който живее кмета винаги има по 3 или 4 коли от двете страни ни на платното
  да се разминеш с друга кола е почти невъзможно
  ТАМ ДА ЛИ ЩЕ ИМАТ КУРАЖ ДА ВДИГНАТ КОЛА С ПАЯКА
  АЙДЕ ДА ВИДИМ КОЛКО СА БЕЗПРЕСТРАСНИ .

 3. DoИван казва

  На тази улица ИВАНЕ няма знак че спирането е забранено~!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.