Мигранти изгориха 20 дка гора

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПожар пламна късно онази вечер край село Мезек. Местни младежи веднага сигнализирали на тел. 112. Своевременният сигнал и професионалната работа на местните пожарникари са предотвратили разрастването на пламъците сред дълголетните дървета. На сигнала веднага са се отзовали две пожарни от Свиленград, като двата екипа  огнеборци са успели да спасят близо 500 дка смесена гора, но други 20 дка са напълно унищожени.

В същото време гранични полицаи са задържали група мигранти край пламъците. Става ясно, че пожарът всъщност е бил предизвикан от нарушители на българо-гръцката граница. Влезлите незаконно в страната чужденци се озовали в тъмната гора и за да видят накъде вървят, решили да запалят огън. Другата версия е, че подпалвачите просто са сигнализирали къде са, за да бъдат открити от българските власти. Нещата обаче излезли извън контрол, а пламъците за минути обхванали голяма площ. Това са първите големи щети, нанесени от чужденците, които системно нарушават държавните граници на България.

Смуглите мигранти обикновено нарушават обществения ред или извършват дребни битови престъпления, като напоследък осезаемо зачестиха случаите на набези от тяхна страна в пограничните села. Много от хората там се оплакват, че пришълците без никакво притеснение прескачат огради на дворовете и се „самообслужват”, с каквото могат. Възрастна жена разказа, че онзи ден цяла група се качила на барбарошката й в двора и я обрала. Други пък споделиха, че в края на лятото бежанци са опоскали всички домати и чушки от стопанствата им. Жертва на подобни набези често били и плодните дръвчета по селата. От кражби не са застраховани и хората в Свиленград. Наш редовен читател сподели, че също е станал свидетел на нагъл обир от страна на мигрантите. Посред бял ден една тумба от малки и големи са „нападнали” наровото дръвче в градинката до Велето и са го оставили без нито един плод.

Най-сериозната кражба досега е тази на портфейл със 150 лева. Парите са били задигнати от продавачка в селски магазин. Докато обслужвала клиенти, тя въобще не усетила как портмонето й е изчезнало от тезгяха. Едва след това тя си спомнила, че същия ден при нея влезли няколко мигранти.

За повечето от случите потърпевшите не са подавали сигнали в полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.