Започна разследване за безредиците в центъра в Харманли

Вашата оценка

IMG_9837Вчера в Регистрационно-приемателния център в град Харманли възникнаха безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които пострадаха служители на МВР. Полицейските служители са били прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в града. Ще бъдат назначени съдебно-медицински експертизи за установяване характера на телесните увреждания. Предстои да бъдат повдигнати обвинения на извършителите за нанасяне на телесна повреда на полицейски органи по хулигански подбуди. За 24 часа са задържани 400 чужди граждани, пребиваващи в бежанския лагер, като се изяснява участието на всеки от тях в безредиците.

IMG_9893Имуществото на Държавната агенция за бежанците бе повредено и унищожено. Незабавно започна разследване, което се ръководи от районния прокурор на гр. Харманли – Маргарит Стоилов. Разпитани са свидетели и са извършени огледи. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, отличаващо се с изключителен цинизъм.

По разпореждане на Маргарит Стоилов в момента се извършват допълнителни огледи, разпознавания по снимков материал и установяване на щетите. По случая работи екип от разследващи полицаи под ръководството на Районна прокуратура – Харманли.

Коментари

  1. казва

    Полицията във федералната германска провинция Баден-Вюртемберг разследва масовите безредици, които избухнаха при честването на местен празник в Шорндорф, предава Deutsche Welle.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.