Петима млади спортисти получиха награди за успехите си през 2016 година

Вашата оценка
IMG_6392

Отляво на дясно: Мартина, Димитър Гочев, Георги, Димитър Петров и Пеньо

Годишните награди на спортистите и треньорите с най-големи постижения през изминалата 2016 година раздаде Община Свиленград. Събитието, станало известно като „Бал на спортистите“, се състои за дванадесета поредна година. Традиционният коледен празник се проведе в спортната зала на Свиленград, а наградите на отличените – плакети, грамоти и парични премии, раздаде председателят на Общинския съвет инж. Никола Динков.
През 2016 година наградите за най-добър спортист заслужиха петима млади таланти. Това са тенисистът Георги Георгиев, кикбоксьорът Димитър Петров, шахматистът Пеньо Василев, гимнастичката Мартина Николова и танцьорът Димитър Гочев. Състезателите бяха отличени с грамоти и получиха предметни награди.

Десетгодишният Георги Георгиев – най-успешният състезател на Тенис клуб „Свиленград”, стана шампион във всичките пет регионални турнира с национално участие. В Испания той завоюва шампионската титла на сингъл в големия международен турнир „CHAMPIONS BOWL“ и достигна финал и второ място в надпреварата на двойки. В проведена в началото на месец ноември в София официална квалификация Георги се нареди между четирите деца на възраст до 12 години, които получиха правото да бъдат част от националния отбор на България. През декември Георги получи специална покана да участва в международен тенис турнир за деца в Академията на Рафаел Надал в Палма де Майорка – Испания.

Състезателят на клуб по кикбокс „Тангра” Димитър Петров стана вицесветовен шампион за кадети в Дъблин и вицебалкански шампион в стил киклайт контакт във Върбас, Сърбия. Димитър Петров е и шампион в стил киклайт контакт, фул контакт и лоу кик за 2016 г. на държавните първенства в България. Носител е на златен медал от турнир за купа „Аполон“- Гърция.
Пеньо Василев от Шахматен център “Свиленград – 2013” е капитан на отбора и като такъв игра на първа дъска за спечелването на купата на малките градове на Спартакиадата в гр. Перущица. Завърши на второ и трето място в генералното класиране на IX и X турнир „Тракийско конче” от общо 60 деца в групата. Спечели още 3 златни медала на открития турнир в Димитровград, Хасковски минерални бани и мемориал „Жеко Жеков”. Участва и в силния детски турнир в гр. Раднево, където се класира на второ място от общо 50 деца. Още две втори места завоюва и на открити турнири в гр. Раднево. С тези свои успехи Пеньо Василев се утвърди като най-силният шахматист до 18 години в Свиленград.
Мартина Николова, възпитаничка на спортен клуб по гимнастика „Александър Фотев”, се представи отлично през 2016 година като спечели 8 златни медала от различни републикански и държавни турнири.
Димитър Гочев е един от най-успешните танцьори на клуб по спортни танци „Меджик”. През изминалата 2016 година благодарение на своя упорит труд и талант той спечели много награди и донесе много поводи за гордост. На състезанието IDF CROWD в Гърция Димитър спечели купа Гранд При в стил джаз за соловото изпълнение „Светлините на града”.
За принос в развитието на детския спорт в общината през 2016 година отличия получиха всички 35 треньори на спортни клубове в общината. Те работят с над седемстотин млади спортисти по различни видове спорт в града ни – футбол, колоездене, спортна гимнастика, кик бокс, шахмат, спортни танци, пожаро-приложен спорт, йога, хандбал, борба, тенис на корт, тенис на маса, бадминтон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.