Две нови „амазонки” в селекцията на Павел Дженев

Вашата оценка

15095631_10202376745137958_7274684267101569805_nДва мача през уикенда- в събота и неделя от 14:00 часа „амазонките“ ще играят с ХК „Панагюрище“ и ХК „Шумен“

Близначките Петя и Стефка Цветанкови са новите попълнения  в хандбалния отбор Свиленград, воден от Павел Дженев. Те са възпитанички на Панагюрище, които тази година се състезават в „Б” хандбална група. Двете сестри са едни от най-добрите представителки на доказаната  школа от подбалканския град и държат да се състезават в елита на хандбала.


Привличането им ще даде още по-голяма вариативност в схемите ни на игра. И двете са много пъргави състезателки. Убеден съм, че ще са ни много полезни, каза селекционерът Павел Дженев.
Междувременно  ХК Свиленград  спечели по  проект 12 хандбални топки от световната марка „Селект”. Те са предоставени безвъзмездно от европейската хандбална федерация и са предназначени за детската школа на клуба.
Тази седмица феновете на хандбалната игра в Свиленград ще могат да наблюдават две срещи.
В събота от 14:00 часа в спортната зала ХК Свиленград  приема Панагюрище в среща от първия кръг за купата на страната.
В неделя на същото място и в същия час „Амазонките от Юга” ще  домакинстват на Шумен в мач от шампионата.
Прогнозите са за две победи на „амазонките”, които не крият амбициите си да триумфират със златото и в шампионата, и в  турнира за купата на страната.
Както е известно, ХК Свиленград е най-младият клуб в страната. Още  в първия си сезон момичетата на Павел Дженев започнаха да пишат история, класирайки се изненадващо на престижното 4-то място в крайното класиране. Във втория си сезон „амазонките” станаха сребърни медалистки в шампионата и в турнира за купата на страната, като записаха и първо участие на европейската хандбална сцена. В двата мача срещу македонския Вардар те показаха, че могат да играят хандбал на по-високо ниво  от българските стандарти.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.