Валентин Ангелов:  Служа на свиленградчани и съм категорично ПРОТИВ нов лагер за мигранти на наша територия

Вашата оценка

IMG_3134„Наш дълг е да служим на жителите на община Свиленград и да защитаваме техните права и сигурност!”  Това се казва в Декларация на  кандидатите за депутати от ГЕРБ Валентин Ангелов и Мариян Боянов. Двамата свиленградчани вече разпространяват документа и събират подписи против изграждането на нов бежански център на територията на община Свиленград.  Декларацията е провокирана от  информацията, съобщена от областния управител на Хасково Минко Ангелов, за намеренията на Служебното правителство  да изгради нов бежански център в област Хасково. В нашия регион вече има три центъра. Те са в Харманли, в с. Пъстрогор, общ. Свиленград и в Любимец. Там се настаняват лица без документи за самоличност, а някои от тях с доказано рисково поведение.

„Намеренията за изграждане на нов бежански център в Хасковска област, без да се уточнява къде ще бъде той, ни карат да бъдем категорични, че не желаем да бъде изграждан тук. Няма да позволим животът, здравето и сигурността на свиленградчани да бъдат изложени на риск. Няма да се поддадем на външен натиск и няма да позволим център за настаняване на бежанци да бъде изграждан в Община Свиленград”, категорични са кандидатите от листата на ГЕРБ с №11.

„Всички действия на управляващите трябва да бъдат съобразени със сигурността и интересите на хората от Свиленград и селата от общината”, посочват  Валентин Ангелов и Мариан Боянов.

Бъдещите народни представители от ГЕРБ настояват да не се допуска  разкриване на бежански центрове от отворен и затворен тип за настаняване на мигранти на територията на Област Хасково. Те изискват с всички позволени от закона средства да се спрат подобни пагубни за региона намерения, независимо дали управляващото правителство е Служебно или законно избрано.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.