И турци в контрабандата на цигари

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Митническите служители на Митнически пункт ЖП Гара Свиленград откриха контрабандни цигари при проверка на международен влак, пътуващ от Турция през България за Румъния, съобщават от приходната агенция.

При проверката се установява, че в тавана на купе в един от трите вагона от влаковата композиция,  са укрити 14 400 къса /720 кутии/ цигари „MM classic“ и „Victory exclusive“.

Цигарите са иззети. Установено е, че те са собственост на 44-годишен мъж от Нова Загора. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

Преди това пък 9800 къса контрабандни цигари извадиха от вратите на лек 1464774690автомобил митническите служители на МП Капитан Андреево.  Колата „Рено“ с турска регистрация, влиза в страната от Турция.  Въпреки че шофьорът на автомобила и неговият спътник, турски граждани, заявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че фабричните кухини на двете задни врати на колата са превърнати в тайници, от където са извадени 490 кутии / 9 800 къса/ цигари от марката „Assos slims“.

Цигарите и автомобилът, послужил за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора на колата – 66-годишен турски гражданин от Одрин, е съставен е акт за нарушение по Закона за митниците.

216 800 къса (10 840 кутии) цигари задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на месеца, хвалят се от бургаската митница в Свиленград. 7643 кутии цигари, закупени от Република Турция, са иззети от 323 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3197 кутии цигари, за които са съставени  33 акта.

 

Коментари

  1. Анонимен казва

    а даржавата стимулира ли ги или сега ще ги уволни

  2. Анонимен казва

    Не се заблуждаваите пет хванали петнадесет пуснали срещу заплащане поставено в паспортите или в колата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.