ДВЕ ВИЦЕШАМПИОНСКИ ТИТЛИ ЗА СВИЛЕНГРАДСКИЯ ШАХМАТ

Вашата оценка

1На провелите се в Пловдив държавни индивидуални първенства по шахмат близнаците Ростислав и Преслав Петкови станаха вицешампиони на България.

В дисциплината ускорен шахмат 20 минути плюс 5 секунди на ход за юноши до 18 г. Ростислав Петков се пребори със силната конкуренция. В една група от 15 състезатели той натрупа актив от 5 точки – 4 победи, 2 равни и 1 загуба, и спечели сребърен медал, побеждавайки Емил Стефанов и постигайки реми с международния майстор Владимир Петров.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

В дисциплината блиц 3 минути плюс две секунди на ход двете момчета се пробваха в по-горната група до 20 г. В нея се състезаваха 8 състезатели и срещите се проведоха по системата „всеки срещу всеки“. Преслав Петков успя да постигне 6 победи и се окичи със сребърен медал. Той загуби само от международния майстор Мартин Петров, който също завърши с 6 точки, но по допълнителен показател изпревари нашето момче.

Другият наш представител при 16-годишните беше Пеньо Василев, който постигна поставените от ръководството минимални цели.

ШК Свиленград център 2013 благодари на община Свиленград за получените субсидии за 2017 г., без които участието в продължителни състезания би било невъзможно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.