17 КГ ХЕРОИН И НАД 35 КГ АМФЕТАМИНИ ИЗЗЕХА МИТНИЧЕСКИ И ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ ПРИ ДВЕ ОПЕРАЦИИ

17 КГ ХЕРОИН И НАД 35 КГ АМФЕТАМИНИ ИЗЗЕХА МИТНИЧЕСКИ И ПОЛИЦЕЙСКИ СЛУЖИТЕЛИ ПРИ ДВЕ ОПЕРАЦИИ 4.00/5 (80.00%) 3 Гласували

149486600817 кг хероин и над 35 кг амфетамини иззеха митнически и полицейски служители при две операции, реализирани под ръководството на прокуратурата. Операциите са свързани със засилен контрол по граничните пунктове в страната. Това съобщиха на съвместна пресконференция в Хасково директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов, главният секретар на МВР Младен Маринов, Дарина Славова – зам.-окръжен прокурор на Хасково и Росица Дапчева – зам.-окръжен прокурор на ОП- Бургас.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>


Вчера, 14.05.2017 г., сутринта митнически служители на Митнически пункт Капитан Андреево са задържали хероин на обща стойност 1,2 млн.лева. При митническа проверка на автобус, влизащ от Турция, е установено, че в багажното отделение, в кашони с фаянсови плочки, са укрити пакети с бежово прахообразно вещество. При полеви наркотест веществото е реагирало на хероин, а общото му количество е 17 кг. Кашоните са пренасяни от 66-годишен мъж, който също пътувал в автобуса. Мъжът, който е криминално проявен и е с присъда за трафик на хора през границата, е задържан.
Друга пратка е задържана на Митнически пункт Малко Търново при съвместни действия на митнически и гранични служители. Проверката на лек автомобил, пътуващ към Турция, е извършена на 13 май вечерта. Наркотикът – над 35 килограма амфетамин, на стойност 1.1 млн. лв., е бил скрит в тайници в купето и багажника на колата. Шофьорът, 48-годишен мъж от Исперих, също криминално проявен, е задържан.
Директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов и гл.комисар Младен Маринов подчертаха, че противодействието на контрабандата остава приоритет за двете институции. Те единодушно завиха, че без постигнатото добро сътрудничество и упорита работа, би било невъзможно постигането на желаните резултати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.