Избраха нов президент на Ротари клуб Свиленград

Избраха нов президент на Ротари клуб Свиленград 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували
P1070573На специално организирано тържество в ресторант „Моста” Ротари клуб Свиленград отбеляза настъпването на новата ротарианска година. По традиция, действаща в цял свят, ротарианската година започва на 1 юли и приключва на 30 юни. Всяка година  ротарианците избират президент, който да ги ръководи и съвет (борд) на директорите. През настоящата година Ротари клубът ще се ръководи от Стефан Ламбов, който е 17-ият по ред президент на клуба.
Ламбов  получи огърлицата на призедентството от досегашния клубен президент Росен Киришев. В клубното ръководство през тази година са избрани и Никола Минков за секретар, Анастас Карчев – за вицепрезидент, Васил Фотев – за касиер и Георги Карамфилов – за церемониалмайстор.
Ротари е най-старата световна неправителствена организация с благотворителна цел. Съставена е от над 34 000 клуба в повече от 200 страни и географски региони. Членовете й образуват глобална мрежа от лидери в бизнеса и професиите, които доброволно отдават времето и уменията си, за да служат на своите общности и света. Мотото на Ротари  „За безкористна служба”  въплъщава хуманния дух на неговите над 1.2 млн. членове.style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

За времето на своето съществуване местният клуб на Ротари в Свиленград осъществи множество инициативи. По-запомнящите от тях са изграждането на паметни плочи на първия кмет на града Спас Разбойников и на Петър Станчов – дал името на града; възстановяването на паметника на тракийката на общинския пазар; изграждането на паметника на дарителите и благодетелите на Свиленград пред храм „Св. Троица”;  на възпоменателния кръст Кръстно знамение край река Марица и др. През пролетта на 2012 година Ротари клубът осигури средства за възстановяването на домовете на пострадалите от наводнението. Средства за това дариха и други Ротари клубове от страната, както и Ротари клуб от Сан Рамон Валей, Калифорния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.