Изгоря кметски магазин

Изгоря кметски магазин 5.00/5 (100.00%) 2 Гласували

IMAG0223Пожар изпепели до основи кметския магазин в село Момково. Рано сутринта, около 3:00 часа, жена, която живее в къщата до магазина, била събудена от странен пукот и силно зарево край дома й в центъра на селото, точно до кметството. Оказало се, че гори магазинът, стопанисван от семейството на селския кмет Трифон Трифонов. Конструкцията вече била обхваната от пламъците и горяла бурно. Магазинът е стара сглобяема конструкция. Има, макар и скрита под гипсокартон, многократно лакирана дървена ламперия – идеален горивен материал.
До пристигането на пожарната магазинът и стоката в него били почти изгорели. Пожарът е овладян и не е допуснато да се разпростре върху други обекти в селото.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>


На място пристигна и жандармерия.
Започнато е досъдебно производство.
В ранния следобед вчера огнеборците са гасили пожар в лек автомобил „Рено Меган” със софийска регистрация, който пламнал от късо съединение на 95-ти километър на автомагистрала „Марица“ край Любимец. Други два инцидента са станали в Свиленград. От небрежност при боравене с открит огън е изгорял част от покрива на постройка към барбекю в двор на къща на ул. „Бузлуджа“. Поради същата причина се е запалил и контейнер за отпадъци на ул. „Д-р Страшимир Дочков“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.