Баща използва сина си за пренасяне на контрабандна валута

Вашата оценка

Недекларирани  29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха митническите служители със съдействието на Гранична полиция на ГКПП “Капитан Андреево” при щателна митническа проверка на лек автомобил.

Онзи ден, на трасе „Входящи леки автомобили и автобуси“, пристига лек автомобил управляван от мъж, с инициали Х.С. на 51 години, който пътувал с жена си и сина си и още двама пътници, всички български граждани. На митнически пункт всички пътуващи в колата заявили, че не пренасят стоки или валута за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка митническите служители откриват 29 650 щатски долара и 3 500 евро в различни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния син на водача на автомобила. Пред митническите служители и в личните си обяснения бащата заявил, че парите са негови.

На нарушителя Х.С.  е съставен акт по Валутния закон, тъй като не е декларирал пренесените от малолетния му син през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на деклариране. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Недекларираната валута с левова равностойност  57 127.65 лева е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.