Удължават с 1.8 км оградата по границата

Вашата оценка

IMG_3891Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2017 г. в размер на 1 224 000 лв. за изграждане на допълнителен участък от временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница и прилежащия към него път по поречието на река Тунджа на територията на област Хасково.

Средствата за изпълнението на постановлението се осигуряват чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г.

Тези средства са за изграждане на удължението на оградата в района на р. Тунджа с обща дължина от 1 875 м. Това удължение се наложи да бъде направено заради изключително трудния терен, през който трябва да премине възпрепятстващото съоръжение. Промените бяха наложителни и защото част от терените попадат в зона Натура 2000. С това удължаване на оградатa последният участък от нея на територията на област Хасково, който беше проектиран на 11 540 метра, става 13 415 метра. До месец-месец и половина строителните работи там ще бъдат завършени. IMG_3997

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.