И иракчани в контрабандата на цигари

Вашата оценка

OLYMPUS DIGITAL CAMERAНов случай на опит за пренасяне на 1551 кутии /31 020 къса/ контрабандни цигари предотвратиха при съвместна проверка митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от „Митници“-те.

На 06.09.2017 година, на трасе „Входящи автомобили и автобуси“ на ГКПП Капитан  Андреево пристига микробус „Mercedes benz“ с иракска регистрация, влизащ в страната от Турция и пътуващ за Англия. В пътническия микробус пътува семейство – съпрузи с четири деца. Пред митническите органи пълнолетните лица заявили, че не пренасят стоки за деклариране.  Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която митническите служители установяват укрити тютюневи изделия във всички възможни естествени кухини на автомобила – в седалките, вратите, калниците и в акумулатора. Цигари са открити и в багажа на пътниците, а при пролъчване – и в тавана на микробуса. Общото количество на задържаните тютюневи изделия е 1551 кутии /31 020 къса/ без бандерол от марката „ММ special slims“.

Цигарите са задържани. Задържан е и микробусът, послужил за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.