Иззеха над 27 000 къса цигари на жп гарата

Вашата оценка

Районна прокуратура-Свиленград наблюдава три бързи производства за държане на акцизни стоки без бандерол спрямо 38-годишния Ц.Ц, 47-годишния М.С. и 55-годишния С.С. – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Вчера, около 21:30 часа, служители на РУ на МВР-Свиленград извършили проверка в помещение в района на жп гарата, в което открили два сака с по 500 кутии цигари без акцизен бандерол във всеки един от тях. Чантите били собственост на М.С. и С.С.,  като двамата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР. Спрямо тях са образувани две отделни бързи производства.

На същия ден, около 23:00 часа, отново в района на жп гарата, служители на МВР открили сак с общо 360 кутии цигари без бандерол от една и съща марка и установили, че са собственост на 38-годишния Ц.Ц. Спрямо него е образувано бързо производство и е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Общият брой на откритите и иззети акцизни стоки без бандерол е 1360 кутии или 27 200 къса цигари.

По трите случая се извършват процесуално-следствени действия. Предстои Районна прокуратура-Свиленград да повдигне обвинения спрямо тримата мъже за държане на акцизни стоки без бандерол – престъпление по чл. 234 ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.