Откриха над 50 000 лева в сутиен и бикини на сръбкиня

Вашата оценка

Контрабандна валута с левова равностойност 50 851 лeва иззеха митническите и гранични служители на ГКПП “Капитан Андреево”.

Контрабандната валута е открита в дамската чанта и бельото на 51-годишна жена, пътуваща в автобус с турска регистрация. Снощи, около 23:00 часа, на изходящо трасе пристига автобус, пътуващ от Сърбия за Турция. Шофьорът и пътниците заявили пред българските митнически служители, че не пренасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При  последвалата проверка и личен преглед на една от пътничките, сръбска гражданка, са открити недекларирани 26 000 евро в различни купюри. От тях 10 000 евро са били увити в памперс, намиращ се в дамската й чанта, а 6000 евро са пренасяни в портмонето. При личен преглед, в сутиена и бикините на дамата, са открити още 10 000 евро.

Срещу сръбската гражданка, с инициали E.T, е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Недекларираната валута е иззета и подлежи на отнемане в полза на държавата. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.