Здравка Василева с отлично представяне и в Швейцария

Вашата оценка

22237370_1675390312524889_465685469_nСлед самостоятелния си концерт в Рим, свиленградският талант Здравка Василева отпътува за Швейцария. Там тя взе участие в най-престижния музикален конкурс в Европа, който всяка година се организира от лайънс клуб „Европа”.Тази година събитието се състоя в зала „Майлс Дейвис” в град Монтрьо. Всички участници бяха оценявани от жури в състав: Имануел Рихтер- първи тромпетист на Миланска Скала в Италия, Фриц Дамрол – преподавател в Цюрих, и Антъни Плог- композитор, диригент и тромпетист.

На конкурса се явиха 17 участници, като имаше по един представител от всяка страна – Турция, Румъния, Италия, Испания, Израел, Португалия, Швейцария, Германия, Австрия, Литва, Белгия, Естония, Франция, Нидерландия, Норвегия, Люксембург.

Здравка споделя, че е имала късмета и честта да представи България на този конкурс и смята, че се е представила на ниво. Бях най-малкият участник. Почти всички бяха с около 5-6 години по-големи от мен. Особено впечатление направи на журито момиче да свири на пиколо тромпет, който инструмент в немскоговорящите страни е най-харесван. Може би и това накара единият от оценяващите да намекне, че съм желана да продължа обучението си в Италия, разказва Здравка.22207437_1675390309191556_637352394_n

Искам да изкажа специални благодарности на лайънс клубовете в Стара Загора и Свиленград. Благодарение на тях се осъществи участието ми в този конкурс. Сърдечно благодаря и на моя преподавател г-н Пенчо Пенчев, че ме научи да свиря на тромпет. Късмет е, че на времето се записах в тогавашната детска музкална школа в града.

По време на конкурса всички ме питаха откъде съм. Всеки път им отговарях, че съм от Свиленград, България, защото аз наистина се гордея с това, заключи талантливото момиче.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.