Светльо Филев и Стоян Мирев спечелиха Мастърса в Свиленград

Вашата оценка

IMG_4621В оспорван финален двубой, на кортовете в градския паркIMG_4601 в Свиленград, Светльо Филев и Стоян Мирчев се наложиха над Димитър Зафиров и Радо Тонев, които трябваше да се задоволят със среброто. Така двамата спечелиха последния за сезона турнир от веригата „Свиленград Мастърс”. Това те правят за втори път. Победителите получиха, освен традиционните купи и медали, специфично овкусена с дъх на женски тенис торта. При тях отиде и традиционната, препълнена с месни деликатеси, кошница от „Сарандиев 2010”. IMG_4611Вкусотиите връчи лично общинският съветник в Свиленград Христина Бойчева.
Трето и четвърто място разделиха двойките Георги Топалов – Мартин Виделов и Павел Жеков – Валентин Куманов.
За пореден път призът за най-атрактивен състезател IMG_4608отиде при Евелин Гърбачков. Той получи буренце „Хайнекен”, за да охлажда страстите си на корта. Наградата осигури Иван Костадинов от месокомбинат „Бурденис 93”, който я гарнира с деликатесен медал.
Турнирът регистрира небивал интерес, но за да не се проточи във времето бяха регистрирани за участие само 16-те най-добре представили се двойки през годината. Участници имаше от Ямбол, Хлябово, Хасково, Димитровград, Велико Търново, Сливен и Свиленград.

Организатор на турнира е свиленградският тенис клуб „Евроойл 2002”. Веднага след края на сегашното издание Георги Апостолов – секретар на клуба, призна, че има вероятност догодина „Свиленград Мастърс” да е във международен формат.

IMG_4618

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.