Общината стартира проект за обновяване базата на СУ „Д-р Петър Берон“

Общината стартира проект за обновяване базата на СУ „Д-р Петър Берон“ 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

Обновяване и разширяване на учебната и спортната база на СУ „Д-р Петър Берон” започва общината. Финансирането е по проект, одобрен  по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г., подмярка 7,2.

На 25.10.2017 г. кметът инж. Георги Манолов подписа договор между общината и Държавен фонд „Земеделие” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от 660 771 лева. С тези средства ще се реализира общинският проект  „Оборудване, обзавеждане и подобряване на прилежащите пространства на СУ „Д-р Петър Берон”- гр. Свиленград”.

Основните  дейности са  преоборудване на учебните кабинети, изграждане на система за видеонаблюдение, подмяна на осветителните тела. Ще бъдат осигурени лаптопи, проектори, електронни и светлинни микроскопи, демо маси с химикоустойчиви плотове, ново обзавеждане на класните стаи с бюра, чинове, маси за компютри и други.

Проектът включва още цялостно обновяване на двора на училището, изграждане  на две баскетболни игрища, две волейболни игрища, футболно игрище и лекоатлетическа писта и оборудване за игралните полета.

Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.

СУ „Д-р Петър Берон” е най-голямото училище в община Свиленград. В него тази година се обучават 775 ученици. Четириетажната му сграда е построена преди 42 години. Обновяването на базата ще създаде по-добри условия за провеждане на  учебния  процес, на физическата култура и активност на децата и младежите.

Община Свиленград очаква одобрение на още два проекта по Програма за развитие на селските райони – за изграждане на ВиК по селата и за ремонт на улици в града.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.