Бронз за Анелия Георгиева

Бронз за Анелия Георгиева 5.00/5 (100.00%) 2 Гласували

Снимка3169В продължение на три дни в град Пловдив се проведоха два международни турнира, в които взеха участие и състезателите на ШК ”Свиленград център 2013”.

Турнирът по блиц за малки и големи се проведе в 7 кръга с време 3 минути плюс две секунди на ход. В група „А” участваха 72 състезатели над 10 г. от всички възрасти. От свиленградската шахматна школа най-добре се представи Преслав Петков, който зае 17 място с актив от 4, 5 т. Много добре играха също и Пеньо Василев /ПГССИ „Хр. Ботев”/ и Ростислав Петков, които завършиха с актив от 4 т., съответно на 28-мо и 31-во място в крайното класиране. В своите възрастови групи те заеха първите места и бяха наградени с грамоти.

В същата група Анелия Георгиева /СУ „Д-р П. Берон“/, въпреки по-малкия си точков актив, завърши на трето място при момичетата до 14 г. Със своята упоритост и желание за игра тя спечели бронзовия медал, единствен за клуба от този турнир.

В група „С” /деца до 8 г./ на същия турнир, проведен в 6 кръга, Атанас Петков /I ОУ „Иван Вазов”/ игра много силно и с актив от 4 т. завърши на 12 място от общо 39 деца.

В другия турнир по класически шахмат „Криле на интелекта” в група „С” /деца до 8 г./ участваха 66 състезатели. И тук Атанас Петков отново показа, че се намира в добра форма и постигна актив от 3,5 т., като зае 24-то място в крайното класиране.

В група „В” /деца до 10 г./ взеха участие 64 деца. Антония Тонева  /СУ „Д-р П. Берон“/ беше най-близко до спечелването на медал и положи много усилия, но загубата в последния шести кръг я остави с актив от 3 т./50 %/ и тя зае 35 място в крайното класиране.

В група „А” взеха участие 71 състезатели. Много усилия, воля и желание за игра показа нашият представител Пламен Сарандиев, който игра и в шестте кръга. Това беше оценено от организаторите на турнира, които го наградиха със специална награда и го поканиха да участва и следващата година в същия турнир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.