Откриха фотоизложбата „Община Свиленград-водеща туристическа дестинация“

Откриха фотоизложбата „Община Свиленград-водеща туристическа дестинация“ 1.00/5 (20.00%) 1 Гласували

IMG_5076В понеделник в клуб „Разговори за Свиленград“ бе открита фотоизложба „Община Свиленград – водеща туристическа дестинация“ на един от най-сърцатите и отдадени фотографи от града през годините – Иван Гриванов, съвместно със сдружение „АКРИЛ“. В експозицията своите места бяха заели някои от най-интересните фотоси на местни културни ценности от богатия архив на г-н Гриванов, заснемани почти през целия му съзнателен живот. Изложени бяха стари и нови снимки, заснети с лентов и цифров фотоапарат, които разкриват битието на паметниците през годините и начините, по които те са се променили. От сдружение „АКРИЛ“ бяха представени малко познати културни ценности, някои от които бяха дори, изцяло непознати на широката общественост.

Изложбата „Община Свиленград – водеща туристическа дестинация“ се породи от това, че в свиленградската община има много обекти от историческото минало, които не само ние свиленградчани трябва да познаваме, но и да ги предоставим на посетителите и гостите на града ни. Да се запознаят с малко познатите ни забележителности и да им се насладят, каза Иван Гриванов. Той представи творбите, които е подбрал за изложбата и заяви, че най-трудната му задача е била да ги избере от богатия си архив, който освен фотографии, съдържа и видеоматериали от всички значими събития, случили се в новата история на града ни.

С радост приехме поканата за изложбата, тъй като една от основните ни цели е популяризиране на културно-историческото наследство. Нашият край е много богат на културно-исторически ценности, като някои от тях познавате, а за други, дори и ние не знаехме. С нашето участие в изложбата сме подбрали снимки на тези паметници, които са малко познати. Само с общи усилия всички заедно можем да превърнем града ни във водеща туристическа дестинация за туристи от цял свят, сподели председателят на сдружение „АКРИЛ“- Владимир Бъчваров. Той благодари на екипа на „Разговори за Свиленград“ и г-н Иван Гриванов за чудесната съвместна работа по организиране и представяне на изложбата.

IMG_5055На откриването присъстваха общински съветници, народният представител от Свиленград – г-н Никола Динков, както и представители на други институции и културни дейци. За доброто настроени на присъстващите се погрижи местната група „0379“, които изпълниха някои от най-обичаните си парчета. Вечерта продължи със сладки приказки и горчиво вино. В изложбата са представени и снимки на крепостите „Букелон“ при с. Маточина и „Неотзикон“ при с. Мезек, скалните църкви при с. Маточина и с. Михалич,  Тракийските куполни гробници в с. Мезек и тази до вр. Шейновец, тракийското светилище – „Крали Марков камък“, долмените при с. Студена и с. Левка, паметниците на Левски, Балканските войни и много други. Експозицията ще бъде отворена за посещения всеки ден от 10 до 12 и от 16 до 18 ч.

Коментари

  1. Хриса казва

    На някои хора не се губи ,те винаги са на линия ,от музея ,в АКРИЛ–каквото е Динков това е Манолов ,оценени сте по достойнство!

  2. Хриса казва

    Оценени по достойнство ,по възможности, по морални ценности,,,от Динков и Манолов!От музея ,до АКРИЛ–-!!!!

  3. Хриса казва

    Оценени по достойнство ,по възможности, по морални ценности,,,от Динков и Манолов!От музея ,до АКРИЛ!!! Има доволни , има недоволни ,който обижда ,ще бъде обиден!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.