„Тангра“ взе 6 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала от Държавното по кикбокс в Свиленград

Вашата оценка

IMG_5376През уикенда Свиленград и клуб “Тангра” бяха домакин на държавното първенство по кикбокс в стиловете лайт контакт и киклайт контакт. Първенството бе открито от областния управител Станислав Дечев, а официални гости бяха Асен Марков- секретар на Министерството на младежта и спорта, Димитър Спасов – изпълнителен директор на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, Мария Бомбова-генерален секретар на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и член на борда на директорите на Световната муай тай федерация.

На церемонията по откриването бяха отличени със статуетки за постигнати високи спортни резултати Европейският шампион Христо Калайджиев, вицеевропейският шампион Димитър Петров и бронзовият медалист Никола Папазов. За заслуги в развитието на кикбокса и високи резултати през годините бяха отличени Теодора Стоянова и Продан Йовчев. Мария Бомбова награди старши треньора Димитър Димитров, а Асен Марков отличи Валери Димитров за заслуги в развитието на кикбокса в Свиленград. За особени заслуги бяха отличени инж.Георги Манолов – кмет на община Свиленград, Асен Стоянов, Христо Любомиров и Атанас Найденов, които са свързани с този спорт от появата му в града ни.

След официалното откриване, по традиция на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, бе издигнато знамето на България и бе изслушан химна ни. Тази година честта да издигне националния ни флаг бе гласувана заслужено на Европейския шампион Христо Калайджиев. Така започнаха елиминациите в двата стила на две игрални полета при конкуренция от над 130 състезатели. Талантливите свиленградски спортисти, без националните състезатели Димитър Петров и Христо Калайджиев в редиците си, но пък начело с другия национал Никола Папазов, както и със завърналия се на татамито Илиан Колев – Легендата, момчетата завоюваха 6 златни, 3 сребърни и 6 бронзови медала в двата стила. Призьори за клуба станаха:

 

 1. Виктор Корцанов – 2-ро място ЛК 10-12 г. до 32 кг.
 2. Алекс Илиев – 3-то място ЛК 10-12 г. до 37 кг.
 3. Филип Магалчев – 1-во място ЛК 10-12 г. 37 кг.
 4. Марио Бобев – 3-то място ЛК, 10-12 г. 37 кг.
 5. Денислав Николов – 3-то място, ЛК, 10-12, +47 кг.
 6. Христо Карагьозов – 3-то място ЛК, 10-12г. +47 кг.
 7. Мишел Илиев – 1-во място ЛК 10-12 г. 32кг.
 8. Иван Стефанов – 1-во място ЛК 10-12 г. 47кг.

9.Атанас Шишков – 2-ро място ЛК 10-12 г. плюс 47 кг.

 1. Никола Вълев – 1-во място ЛК 13-15 г. 52 кг.

11.Андон Атанасов – 1-во място КЛК, ЮСВ 63 кг.

 1. Димитър Михайлов – 3-то място КЛК, ЮСВ, 69 кг.
 2. Никола Папазов – 1-во място КЛК, мъже, +94 кг.
 3. Евелин Митев – 3-то място КЛК, мъже, 74 кг.
 4. Илиан Колев – 2-ро място КЛК, мъже +94 кг.

Малшанс попречи на дебютанта Виктор Ангелов също да се нареди на почетната стълбичка.

Със завоюваните медали момчетата се наредиха на 2-ро място отборно на лайт контакт и 4-то място отборно на кик лайт контакт. Отборни шампиони в двата стила станаха  „ИККЕН“-София, а за носители на купите на името на Красимир Попгеоргиев след анкета сред треньори и водачи на отбори бяха определени Живко Гюров-“ Интер „-Бургас в стил киклайт контакт и Емил Калоянов-„Иккен“ в стил лайт контакт. За най-добър съдия на турнира бе определена дългогодишната свиленградска състезателка Теодора Стоянова.

От ръководството на местния клуб споделиха, че след седмица в Ниш ще се проведе „Балкан бест файтърс“, където участие с националния отбор ще вземат Христо Калайджиев, Димитър Петров, Никола Папазов и Георги Манов, а Продан Йовчев ще бъде съдия на турнира. До края на годината ще участват на още един голям турнир-купа „Иккен“ в София.

От СК“ Тангра“ изказват своята благодарност към инж.Георги Манолов, към д-р Димитър Ермов, обезпечил с линейка и лекари турнира, на земеделския производител Трифон Тодоров, Златко Парушев и на „Сити Секюрити“, осигурили охраната на мероприятието, на ЕТ“ Катерина-Демир Демирев“, на Асен Стоянов – изпълнителен директор на „Метро туризъм“ и „Сапфир гейминг клуб“, които ще осигурят официална екипировка на клуба, на д-р Карамфилов, д-р Евтимов и д-р Станчев, на Димитър Чокоров, Антон Пенчев, на Петър Петров, на Стелена Кръстева и всички останали спомоществуватели, благодарение на които Свиленград бе домакин на състезание от такъв ранг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.