Вазовци спечелиха 10 медала от международно математическо състезание

Вазовци спечелиха 10 медала от международно математическо състезание 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

DSC00323 (1)На първия кръг от международния турнир „Математика без граници”  – „ ЕСЕН – 2017” вазовци спечелиха 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала. Това е математически конкурс за ученици от 2 до 8 клас, в който училището участва за пета поредна година.

Състезанието се провежда в 3 дистанционни кръга и финален в град Несебър. В трите предварителни кръга участниците се състезават в училището, в което се обучават, след предварително запознаване с регламента на турнира и с обещанието за честна борба. Всеки кръг от турнира се провежда чрез тест за всяка група/клас с продължителност за решаването му 60 минути. Броят на задачите в теста е 20, от които 10 са с избираем отговор и 10 – със свободен.

DSC00314 (1)На 25.10.2017 се проведе първият кръг за тази учебна година „Есен – 2017”. Участваха общо 66 ученици от училището: 36 от втори, 16 от трети, 6 от четвърти и 8 от пети клас. Всички участници получиха сертификати за своето участие, а медалите на най-добрите връчи директорът Ася Райкова.

Златни медали завоюваха: Станислава Бакалова от 2 в клас, Цветан Михайлов – 2г и Виктор Георгиев – 2 а клас. Със сребърни медали се поздравиха Чудомира Николова – 2 г, Димитър Гудев – 2 г и Таня Демирева – 3 а клас. Бронзови медали спечелиха Даная Къналиева от 2 а клас, Мирослав Тодоров – 2 г, Велик Димитров – 2 в и Христо Георгиев от 5 а клас.

Преподаватели на изявените ученици са Златина Крушева, Желязко Чапкънов, Веселина Чавдарова и Сийка Проданова.

През седмицата се проведе и заключителният етап на станалото традиция за петокласниците училищно състезанието „Народните будители и аз”. На финала се срещнаха отборите на 5 а и 5 г клас, които представяха биографиите на д-р Петър Берон и Христо Ботев. Учениците от двата класа бяха много добре подготвени, показаха много знания и състезанието беше оспорвано. Във викторината по-добре подготвеният отбор се оказа този на 5 а клас, който спечели голямата награда – ваучер за еднодневна екскурзия в областта.

Коментари

  1. Мария Марова казва

    Моля в. Мост да поправи грешката в едно от имената на децата – името на детето от 2г клас е Димитър Маров, а не Гудев!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.