Обръща се посоката на движение на ул. „Яна войвода”

Обръща се посоката на движение на ул. „Яна войвода” 2.50/5 (50.00%) 2 Гласували

Промяна в организацията на движение в района на новоизграждащото се кръгово кръстовище до казино „Нимфес” предвижда общината. Еднопосочната улица „Яна войвода”, която минава покрай Районния съд и е част от кръговото кръстовище, от 1 януари 2018 г. ще бъде с обратна посока на движение.

Придвижването по нея ще става в посока от кръговото кръстовище към ул. „Васил Левски” и площад „5 октомври”.  Промяната в организацията на движение е свързана с новосъздаденото кръгово придвижване на моторните превозни средства в този участък и с цел улесняване на достъпа до централната градска част на  жителите на кв. ”Гебран” и кв. ”Капитан Петко войвода”, както и на всички шофьори, влизащи в града откъм новия мост.

Общината реконструира кръстовището, в което се включват улиците „Бурденис”, „Гео Милев”, „Димитър Благоев” и „Яна войвода” и го изгражда като кръгово, за да се осигурят по-удобни и безопасни условия за движение.  Двупосочното движение на улиците „Бурденис”, „Гео Милев”, „Димитър Благоев” и по-страничната – „Георги Бенковски”, се запазва.  Ще се запази и досегашната еднопосочност на движението по частта от ул. „Крайречна”, започваща от края на бул. „България” до стария мост, и продължаваща към метан станцията и новия мост.

 

Коментари

  1. Анонимен казва

    А не беше ли по лесно да се обърне движението по ,Крайречна“ в участъка между стария и новия мост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.