Посланикът на Дания остана силно впечатлен от ниската безработица в общината

Посланикът на Дания остана силно впечатлен от ниската безработица в общината 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

IMG_5274Кметът на община Свиленград инж. Георги Манолов прие посланика на Кралство Дания Н. Пр. Сьорен Якобсен. Дипломатът, който отскоро е посланик в България, за първи път посещава Свиленград.

Срещата премина в приятелски разговор. Кметът Манолов запозна госта си с характерните за района особености в различни области като бизнес, селско стопанство, трансгранично сътрудничество, история, култура и туризъм. Посланик Якобсен остана впечатлен от ниската безработица в района и механичния прираст на населението в града, където младите хора са привлечени от разкриването на нови работни места най-вече в сферата на търговията, туризма, строителството и транспорта. Многобройните трансгранични проекти на община Свиленград с общини от съседните Турция и Гърция също предизвикаха интереса на посланика.IMG_5259a (2)

В края на срещата Манолов и Якобсен си размениха подаръци, а кметът покани дипломата, който като него е любител колоездач, да се включи догодина в традиционната за Деня на Европа колоездачна обиколка, стартираща от центъра на Свиленград и преминаващ през Гърция и Турция.IMG_5262 (1)

Коментари

 1. Анонимен казва

  Скъсайте дипломата на инженера и на архитекта на кръговите в града!

 2. Анонимен казва

  Много лесно къса дипломи този, които няма и не знае как се получаваха дипломи 80 те години!

 3. Анонимен казва

  А този който има и я е взел през 80-те да обясни защо кръговото на махалата не е кръгло и защо това до болницата е с огромен кръг и с едно платно? Или това не го учихте през 80-те?

 4. Дидо казва

  Много на сериозно се приемаш,давай го по-спокойно.По-здравословно е.

 5. Анонимен казва

  Проектантът на кръговите е инж.Белчо Белчев от Хасково -да не стане грешка!

 6. 666 казва

  По ОП РЧР свиленградчани ще преминат обучение „Преминаване през кръгово и други форми на пътната мрежа“

 7. 007 казва

  Кръговото на махалата си е много добре стига да имай кой да се съобразява със знаците. Кръговото при болницата е мега зле. На това широко място да успееш да проектираш толкова тясно кръгово!?! Не знам колко трябва да е умен проектантът!?!

 8. Тичо казва

  Посланиикът знае ли, че Свиленград и на две граници, едната от които е с Турция и че има действащи и строящи се казина… Какво се чуди на липсата на безработица.. Или се прави на луд пред домакините…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.