Кметът на Любимец инж. Анастас Анастасов на благотворителен базар

Вашата оценка

Събраната сума от инициативата възлиза на 1090 лева

IMG_5023За поредна година, по инициатива на Ученически училищен съвет към СУ „Ж. Терпешев“ и групите по интереси по проект „Твоят час“- „Ръкотворница“, „Пинокио“ и „Да съхраним българското“, ученици и учители организираха и проведоха благотворителен коледен базар. Той се проведе на 17.12.2017 г. във фоайето на  НЧ „Братолюбие-1884“ с участието на всички класове.

Част от гостите, уважили благородната кауза на учениците, бяха кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов, народният представител от Хасковски избирателен район от ПП ГЕРБ Георги Станков, учители от различните училища и жители на града.IMG_5027 (1)

По време на инициативата се предлагаха различни коледни сувенири и ръчно моделирани украси, изработени в групите по интереси, различни видове сладкиши, солени специалитети, домашно приготвени баници, обредни хлябове, баклави и др.

Група от единадесетокласници привлякоха вниманието на голяма част от посетителите с традиционна българска скара. Каузата, около която се обединиха всички, целеше да се съберат средства, които да бъдат използвани за осъществяване на ученически инициативи през учебната 2017/ 2018 г., както и за подпомагане на деца в нужда.

В края на базара, представители на ученическия съвет и учители преброиха сумата, която бе в размер на 1090 лв.

IMG_5001За да внесат още по-голяма коледна атмосфера, организаторите осигуриха присъствие на Дядо Коледа и Снежанка, които любезно посрещаха гостите и им благодаряха за проявената съпричастност към каузата. Нетърпеливи да се снимат с добрия старец и неговата помощница бяха най-малките посетители на базара. Техните родители и близки също се възползваха от възможността да запечатат мил спомен с коледните гости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.