Откриха над 2 млн. акцизни бандероли в камион

Вашата оценка

15148782022 190 000 броя акцизни бандероли за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус иззеха митническите и гранични служители на ГКПП “Капитан Андреево”.

Акцизните бандероли са открити при митническа проверка в тайници на камион с чуждестранна регистрация, управляван от молдовски гражданин. Товарният автомобил  с влекач е пристигнал на “Капитан Андреево” на трасе „Входящи товарни автомобили“  със стоки от Турция за Латвия през България. Пред българските митнически служители шофьорът е заявил, че не пренася други стоки, валута или лични вещи освен декларирания товар. При извършената митническа проверка на камиона със специализирана рентгенова апаратура митническите служители установяват  подозрителна плътност и съдържание в две зони на ремаркето. При последвалата физическа проверкa митническите служители откриват в тези зони специално изградени тайници, които представляват двойно дъно на два шкафа за инструменти.  В тайниците са открити общо 73 пакета, обвити с кафява хартия и съдържащи по-малки пакети с общо 2 190 000 броя акцизни бандероли за тютюневи изделия с надписи на Република Беларус.

Акцизните бандероли са иззети с протокол. Срещу шофьора на камиона-молдовски гражданин с инициали V.S., е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.

Коментари

  1. Мараша казва

    След получена в ГДБОП информация за нелегално въведено от Турция в страната голямо количество цигари без бандерол, служителите от Сектор „Контрабанда“ на главната дирекция предприели действия за установяване и задържане на контрабандния товар. Според данните, товарна композиция – влекач и ремаркe с турски регистрационни номера е влязла в България, натоварена с голямо количество тютюневи изделия. При проверките е установено, че превозното средство, шофирано от 47-годишен турски гражданин, е преминало през ГКПП Капитан Андреево на 22 декември 2017 г. Водачът декларирал пред българските митнически власти, че превозва строителни материали /цимент/, а като получател посочил българско търговско дружество. Междувременно, в сътрудничество с турските власти е изяснено, че на посочената дата камионът е изнесъл от Турция цигари без бандерол.

  2. Мараша казва

    Ся ко шъ праят граничните полицоти и митничурите?някои от тях естесвино „не съ змеьсени“.ще има ли уво и безплатна нощуфка в ареста.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.