Хапчета за отслабване хванаха митничарите от „Капитан Андреево“

Вашата оценка

Pills8500 таблетки  за отслабване откриха митнически и гранични служители на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщиха от митницата.

На 9.01.2018 година,  след полунощ, на входящо трасе на  МП „Капитан Андреево“, пристига лек автомобил с българска регистрация. Шофьорът на автомобила и неговият спътник заявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в кутия за обувки и сред други лични вещи, в багажа на водача на автомобила, са открити 85 опаковки по 100 таблетки лекарствен продукт „Tiromel“ .

Задържаният лекарственен препарат, с пазарна стойност около 5000 лева, съдържа хормона, който регулира нормалния растеж и развитие на организма, влияе за регулацията на обмяна на веществата и дейността на нервната система. Според специалисти често този хормон се употребява за отслабване, защото забързва метаболизма.

Контрабандно пренасяните таблетки са иззети. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу български гражданин, 26-годишен с инициали  С.А. и му е иззета сумата от 1000 евро за обезпечение на евентуални вземания по съставения акт. По случая ще бъде образувано административно-наказателно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.