С местен корен е новият български кандидат за еврокомисар

Вашата оценка

Бъдещата ни еврокомисарка Кристалина Георгиева e с местен корен, става ясно при по-сериозен прочит на биографията й. Връзката с нашия край е майка й, която е родом от Любимец. Кристалина е прекарала първите няколко години от живота си точно там. Почти всяка ваканция като ученичка е ходила на почивка в китното южно градче.

По-късно тя завършва с отличие Седмо икономическо училище в София, а след това и УНСС, където след това работи 14 години като преподавател. Още преди 1989-а година Георгиева излиза извън България, първо, за да учи, а след това и да работи. Успялата българка печели стипендия и заминава за Лондон. Няколко години по-късно започва да чете лекции в Масачузетския университет в САЩ. През 1993 година започва работа в Световната банка, където е поканена за консултант по проблемите на Източна Европа. В резултат на дългата и упорита работа преди 2 години Кристалина Георгиева става вицепрезидент на най-влиятелната банкова институция в света.

Всички български и чуждестранни медии са впечатлени от внушителната професионална биография на новата кандидатка за еврокомисар. Георгиева е авторка на повече от 80 публикации на тема екологична политика и устойчиво развитие, което се смята, че ще й е от полза в ресора, за който се кандидатира.

Коментари

  1. Интересуващ се казва

    Дано и новият кандидант не се изложи, както направи Желева…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.