Младежи от „Изида – Юнак“ на визита във Финландия

Вашата оценка

По покана на Оландския Мирен Институт (Aland Islands Peace Institute – AIPI) на 5 май 2010 г. Младежката организация при Спортен Клуб Изида – Юнак бе на еднодневна визита във Финландия. Посещението бе подготвителен етап на инициирания от AIPI проект „Граници II”. Самият проект ще бъде осъществен под формата на международен младежки обмен, в който ще участват още Гърция, Турция и Холандия.

Представителите на Младежката ни организация – Георги Демирев и Цветана Калчорова, взеха активно участие в дискусиите, свързани с организацията и подготовката на обмена. През август тази година около 30 младежи от България, Турция, Гърция, Холандия и домакините от Финландия ще пристигнат в столицата на Оландски острови – Мариехамн на едноседмичен лагер, на който ще имат възможност да разискват различни проблеми, да участват в семинари и дискусии.

Идеята на обмена е да накара младите участници да разбират и уважават междукултурните различия, да пренебрегват предразсъдъците, да бъдат толерантни. Младежите, също така ще придобият умения как да се справят с конфликти в личния си живот и по-специално такива, произтичащи от междукултурните различия.

През август 2010 шестима младежи от младежката ни организация в Свиленград, като единствени представители на България, участващи в този международен проект, ще имат възможност да се запознаят с културата, бита и проблемите на техните връстници от различни държави.

Като продължение на проекта „Граници”, започнал с едноседмичен лагер в Иселстейн, Нидерландия през юли 2009 г., Младежката организация при СК „Изида – Юнак” има идея да продължи това межднародно партньорство, като организира подобен международен обмен в нашата страна през лятото на 2011 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.