Задържаните свиленградчани в операция “Далаверата” остават в ареста

Вашата оценка

Двамата свиленградчани – Георги Калпакчиев и Росен Иванов, които бяха задържани в четвъртък по време на операция “Далаверата”, остават в ареста. Това постанови състав на Софийски градски съд. В ареста остава и Юлиян Пандов. Тримаta са обвенени в подпомагане на контрабанден канал.

За операцията под кодовото име “Далаверата” се разбра в четвъртък, когато бяха задържани почти едновременно петима, заподозрени, че са организирали голям контрабанден канал. Акцията е насочена към високопоставен митнически служител, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов в петък в кулоарите на парламента. По думите му операцията е резултат от доклада, който той предал на Бойко Борисов относно работата на митниците и борбата с контрабандата. В медиите се появиха коментари, че акцията, насочена срещу високопоставения митнически служител, е резултат от вътрешната война между Цветанов и Ваньо Танов и цели да покаже, че шефът на агенцията не е успял да наложи необходимия контрол.

След ареста им в четвъртък, арестуваните бяха откарани до София за разпит. Липсата на повече официална информация е заради възможни нови арести, твърдят запознати.

Коментари

 1. В е л к о В е л е в казва

  Докога ще си затваряме очите, докога ще се кланяме на местните герои ?

  Обръщам се към читателите на e-Svilengrad, които живо се интересуват от всичко в Свиленград и не се страхуват от богаташите, които за години натрупаха милиони за сметка на отънялата хазна, ниските пенсии и мизерстващите деца.

  Работих дълги години в двете кабелни телевизии, а и съм пускал материали на трите регионални издания – Екип, Старият мост и Труд Стара Загора. Не знаех, че в Свиленград продължава да се шушука, мънка и мълчи, заради страх от местни величия.

  В понеделник разбрах от агенция Фокус, че служители на ГДБОП са арестували двама мои познати, като един от тях ми се водеше началник. Подчертавам, че не съм имал конфликт с него, а заради копирана сводка във Фейсбук от БТА и Фокус бях нападнат от Красимира Петкова, която ме обсипа с обидни епитети.

  Ето 1:1 какво ми пише г-жа Петкова:

  15:03 Красимира:

  „Не ти прави чест,този човек ти е давал хляб. Провери, преди да пишеш нещо. Добре беше да събираш парички за памперси (б.а чакам бебе), най-вероятно ще ти потрябват за друго. Много говориш и каквото трябва и каквото не трябва“.

  Явно във въпросната медия много бързо забравиха, че снимах, монтирах, пишех и поствах реклами, от което печелеха те, а не аз. Две предизборни кампании се раздавах по 13 часа, а в ромските махали бях на косъм от саморазправа заради купуване на гласове, което съдебната система доказа. Заплатата ми бе – 300 лева…

  В Свиленград е публична тайна, че има схеми за източване на ДДС, обмитяване на занижени стойности на стоки, контрабанда и какви ли не измами. Белите дворци, скъпите коли и лъскавите дрешки. Останалата 90%-ва част от трудовия Свиленград я кара на заплатки и пари на парче. Аз не съм бутал ГДБОП в града, нямам тази власт, която има министър Цветанов. Прокуратурата до 1 месец трябва да реши кое е бяло и кое е черно.

  За да оцеляват по-бедните хора е необходимо да си МЪЛЧАТ и ТРАЯТ, защото няколко местни бизнесмени им дават пари, колкото да си платят сметките и да попличкат на моренцето.

  Обадих се на няколко медии в града, но получих уклончиви информации за случая. Едната част от 4-ата власт пише догадки, другата борави със символи и всеки вдига рамене.

  Дебело подчертавам: Исках като български гражданин и бивш служител на НИМ-тв да разбера какво е станало, а се сблъсках със стена от обиди, мълчание и страх.

  Защо ли не емигрирах от този град през далечната 2001-а година, когато имах възможност за го сторя. Голяма част от нас, тези които се родихме през 70-те години отнесохме гадостите на прехода. Сега имам свобода да пиша на всякакви теми, да посещавам заседанията на парламента, да отразявам мачовете на грандовете и още куп важни събития, които са от национално значение.

  Жалко, много жалко, че хората в моя град все още изпитват страх да казват това, което мислят. Ето и останалите ми колеги, които си тръгнаха заради натиск от Свиленград, заради по-големи възможности и селско поведение:

  1.Екатерина Кючукова (сега в Пловдив) – медия
  2.София Михова (сега в София) – застрахователна компания
  3.Илияна Тодинова (сега в Бургас) – медия
  4.Иван Колев (сега в Хасково) – медия
  5.Божидар Божидаров (сега в Пловдив) – медия
  6.Борис Маврев (сега в София) – медия
  7.Мария Ванкова (сега в София) – медия
  8.Иван Чончев (работи в библиотека)

  С уважение към всички: Велко Велев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.