Четири световни телевизии рекламират България

Вашата оценка

От днес четири световни телевизии започват да излъчват клипове, които ще рекламират България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

По „Eurosport“, „Euronews“, „National Geographic Channel“ и „Discovery Channel“ започват да се излъчват три клипа, чрез които България рекламира зимните и летните си курорти, еко- и селския туризъм, културното наследство и забележителности.

Клиповете ще бъдат излъчени 3166 пъти – от днес до 26 декември и от 31 януари до 27 март 2011 година.

Проектът на стойност 7 501 480 лв. се финансира по линия на оперативната програма „Регионално развитие“. Целта на рекламната кампания е пред повече от 608 млн. домакинства от Европа и света да се покажат възможностите за почивка в България, нейната древна култура, исторически и архитектурни паметници, минерални източници и красива природа. Кампанията трябва да съдейства и за повишаване на информираността за страната ни като туристическа дестинация, която предлага сигурност и спокойствие за своите гости.

Рекламните клипове ще звучат на пет езика – български, английски, немски, френски и руски. Те са с продължителност от 30 секунди и ще бъдат излъчвани в най-гледаните часове от денонощието. Условията за излъчване на рекламните клипове са преференциални и са договорени от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма пряко с централите на четирите телевизионни канала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.