Ивайло Стратиев – пети на световното първенство

Вашата оценка

Кикбоксьорът Ивайло Стратиев се прибра с пето място от световното първенство за кадети, провело се в Белград. Талантливият нашенец бе част от националния отбор на България и излезе на ринга в категория до 42 кг, стил „лайт контакт“. 13-годишният кадър на КК „Тангра“ започна отлично и отстрани няколко от своите опоненти. На четвъртфинала обаче той се изправи срещу азер. В драматичен двубой с него Ивайло загуби, но въпреки това натрупаните точки до този момент му бяха достатъчни, за да завърши на 5-то място в своята категория.

Ивайло Стратиев е републикански шампион по кикбокс. Талантът е определян за един от най-перспективните кадри в своя спорт.

На престижния спортен форум родните кикбоксьори записаха впечатляващ успех, след като прибраха четири титли в стиловете лайт контакт, К1 и лоу кик.При момчетата до 12 години в категория до 28 кг златото заслужи Даниел Георгиев, а в категория до 37 кг в същата възрастова група триумфира Димитър Дяков. При момичетата до 12 години в категория до 42 кг световна шампионка стана Ивана Илиева, а до 14 години в категория до 46 кг титлата заслужи Кристина Мизурска. Общо 38 състезатели от България се включиха в надпреварата, като те спечелиха още 4 сребърни и 10 бронзови отличия. В световните първенства в Белград участваха общо 1654 млади бойци от 52 страни.

Коментари

  1. булкик казва

    Ако азера е станал шампион-Ивайло е четвърти в света,не пети,само,че не са публикувани схемите и резултатите в сайта на WAKO и информацията ни е оскъдна.Четирите титли са в стил семи контакт,а в киклайт контакта има сребърен медал на Тодор Христов-състезател на „Интер“-Бургас.След много тенденциозно съдийство – Христо Налбантов и Саркис Харалампиев/и двамата състезатели на АЯКС-Бургас/ останаха с бронзови медали в К-1.За справка Ицо разцепи носа на руснака на полуфинала,но незнайно как съдиите решиха да вдигнат ръката на братушката,а Саркис направи тежък нокдаун на друг руски състезател с ритник в главата,и въпреки това мача бе даден на руснака . Въпреки всичко представянето на българските бойци е повече от достойно,в предвид на това в какви условия се развива спорта в България,в предвид на това,че го няма масовия спорт,отделно от години не се обръща внимание на подрастващите…..все пак от 52 страни участници на световното се връщаме с толкова медали-значи работим в правилна посока и скоро ще пожънем доста по-големи успехи !

  2. булкик казва

    протоколите излезе,азера е втори,при това положение Иво е на 5 място в света !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.