Европейският омбудсман обяви затварянето на фришоповете за неоснователно

Вашата оценка

Две години след като фришоповете на външните за България граници бяха затворени европейският омбудсман Никифорос Диамандурос обяви решението на тогавашното правителство на страната за неоснователно.  В доклад, видял бял свет преди дни, той отбелязва, че информацията, предадена на ЕК  била невярна. По думите на председателя на Асоциацията на Безмитните оператори, възможно е тя да е била умишлено изманипулирана, с цел обслужване на определени интереси. Въпреки споменатият доклад обаче, до решение за отваряне на фришоповете едва ли ще се стигне. Не е изключено безмитните оператори да заведат съдебен иск срещу държавата и да търсят компенсации.

Коментари

 1. vankata казва

  A kakva stana tia, may kmeta na Svilengrad izleze nai golemia darjavnik, toi parvi poiska da otvoriat frishopovete i da vurnat rabotata na horata. Gord sam ce imame takav kmet.

 2. S|TR| казва

  Сега и без фришоповете контрабандата и корупцията си вървят ,а ако се отворят пак значи всичко ще си стане по старо му.

 3. лора казва

  и колко хора ще работят в корекомите Сигурно всички безработни на Свиленград

 4. S|TR| казва

  5 6 човекА и то с връски ще са там…и ще си мислят че ще е като преди да си слагат каквито цени искат и да си прават далаверки ..няма да стане тая

 5. лора казва

  тия 5 6 човека дето ще работят там ще решат ли проблемите с безработицата на града

 6. до Лора казва

  Няма да решат проблемите с безработицата на града но тяхните със сигурност……

 7. аахаха казва

  Като сте толкова устати защо не привлечете инвеститори които да строят молове и бизнес центрове та да има работни места.Направиха казина маса народ заработи там небивало.Сега за фрийшоповете 5-6 човека само щели да бъдат пак не бивало.Квото и да се направи все не бива.Ами ставайте кметове и да ви видим вас.

 8. лора казва

  ами нали имаме вездесъщ кмет той всичко ще оправи

 9. moni казва

  Учудвам се на тесногръдието на някои хора.Все някой им е виновен за неудачите, все някой трябва да им помогне да си решат проблемите.А те самите защо не направят опит да си помогнат сами.Щом България им идва тясна/ а за Свиленград да не говорим/ опитайте в друга страна, сравнете с други условия и тогава ще имате възможност да кажете Аз опитах ама не се плоучи / или се получи- всичко друго са празни приказки и готованство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.