На гръцкото задържаха мъж, обявен за издирване в Шенгенската информационна система

Вашата оценка

Снощи на ГКПП „Капитан Петко войвода” граничните полицаи са задържали мъж от Бургас, обявен за издирване в Шенгенската информационна система, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът, с инициали С. К., на 43 години,  пристигнал за излизане от страната. При извършената проверка граничарите установили, че бургазлията е обявен от Австрия за международно издирване в Шенгенската информационна система. Уведомено е националното бюро СИРЕНЕ /името е абревиатура от английското Supplementary Information Requies at the National Entry (SIRENE)/ .С. К. е задържан за 24 часа.

От началото на използването на Шенгенската информационна система на българските гранични контролно-пропускателни пунктове са установени 71 случая на въведени в системата издирвани лица, автомобили и документи.

Вчера гранично-полицейски наряд е задържал в землището на с. Маточина четирима мъже на около 500 метра от българо-турската граница, съобщиха още от пресцентъра на МВР. Те са били без документи за самоличност, самоопределили са се като иракски граждани. Нарушителите са задържани за 24 часа в ГПУ-Свиленград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.