Стартираха изборите за Младежки парламент

Вашата оценка

Днес, точно в десет часа, бе даден стартът на първите в Свиленград избори за Младежки парламент. Свиленградчани имат възможността да гласуват днес и утре за свои представители в ем-парламента. Изборните урни са три и са разположени в СОУ „Д-р Петър Берон”, ПГССИ „Христо Ботев” и Общинска администрация.

23-ма са младежите, които се включиха в изборната надпревара, съобщиха от Сдружение „Заедно за Свиленград”, което реализира проекта. Кандидатите са на възраст от 16 до 31 години. За да влезе в младежката управа, един кандидат трябва да е събрал най-малко 15 гласа, уточниха още оттам.

Гласуването става с три интегрални бюлетини, които определят и квотния избор. За учениците от ПГССИ „Христо Ботев” избирателите гласуват със синя бюлетина. В нея имате право да подкрепите най-много четири имена от общо петима кандидати.  Кандидатите от СОУ „Д-р Петър Берон” са с жълта бюлетина. Избирателите имат право да гласуват за не повече от 5 човека в бюлетината. От квотата на младежите на възраст до 35 години в парламента ще влязат 6 души. За тях се гласува с бяла бюлетина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.