Събраха 4 ремаркета с боклуци от пътя за Сива река

Вашата оценка

По инициатива на Ротари клуб-Свиленград тази сутрин основно бе почистен пътят от жп прелеза до село Сива река. Само за около четири часа десетина работници с помощта на камион и трактор събраха огромно количество боклуци и ги извозиха до сметището. Всевъзможни пластмасови отпадъци, хартии, найлонови торбички събраха чистачите, напълвайки близо 4 ремаркета с отпадъци.

Идеята за почистването не е нова, тя бе обмисляна още през миналата година, съобщи за e-svilengrad Георги Лозев. Днес най-после успяхме да я реализираме. В последно време замърсяването се превръща във все по-голям проблем не само тук, но и в цялата страна, изтъкна като част от мотивите за акцията г-н Лозев. Ротарианците не смятат да оставят тази инициатива самостоятелна. В най-скоро време те предвиждат да направят почистване и по други пътища в общината, като най-вероятно ще започнат от отсечката между Сива река и Мезек. От клуба мислят и по въпроса как да запазят резултата от почистването като дълготраен и ефективен. Обсъжда се вариантът да бъде поставен билборд, с който да се приканват гражданите за отговорност, внимание и грижа към опазване на околната среда.

Коментари

 1. Даскала казва

  В тази община само Сива река ли е село? Ако се предприемат някакви инициативи, то трябва да е повсеместно за цялата община. Знам, че ще се намерят хора, които ще кажат, че пак някой намира косур на една хубава инициатива, но въпреки това считам, че не трябва да се мисли по този начин – Георги Лозев е от Сива река и сега ще чистим най-напред пътя до това село. Може би трябваше да се направи някакъв график или схема за почистване на всички междуселски пътища и улици в града и общината. Да се включат ученици, служители в общински фирми, граждани и т.н. А то сега всеки ще си има едно предубеждение, че ротарианци не служат в полза на обществото, а в полза на един от своите членове. Въпреки всичко – браво на една такава инициатива!!!!

 2. Сива река казва

  Даааааа, само Сива река е село хахахахаххах

 3. Иван казва

  Абе не четете ли? То си е написано „В най-скоро време те предвиждат да направят почистване и по други пътища в общината“ какво искате повече, я, си кажи кое е твоето село, че да започнат от там

 4. Кольо казва

  Маточина е моето село! Защо не почистят пътя до там?

 5. аахаха казва

  аз пък съм от Свиленград за тва духайте селяни недоволни мамицата ви аз…ДАскале да ето аз ти казват ти си тъпо копеле брато ест че като е от Сива река ще се започне от Сива река и след това ще се гледа да се чистят и другите села па дори и града ….ейййй мн сте зле

 6. георги 77 казва

  трябва да се обърне внимание на всички села. ще ви дам един пример село Капитан Андреево. да те е срам да минеш през селото. защо уважаемият кмет на Свиленград не обърне внимание на кмета на това сило, да го попита какво прави. селото е заприличало на сметище. това е вратат на европа, и какво виждат преминаващите чужденци през селото. това прекрасно село е оставено на произвола на съдбата, тамошният кмет от половин година и повече е м болнични ,а и перди това не прави нищо. селото е превърнато в нищо.

 7. Анонимен казва

  Това за Капитан Андреево е вярно! Не може така да посрещаме хората в България и Европа. Просто е срамота!!!!

 8. 1 казва

  Това Кап.Андреево е вярно. Срамото е да не се предприемат някакви мерки за почистването му. Не бива да се прехвърля топката от общината на държавата, тъй като ще има оправдания, че пътя е държавен и държавата трябва да чисти, че кмета на селото не е създал организация и т.н. Просто там трябва да се предприемат сериозни мерки!!

 9. Ваня казва

  Много защитници на чистотата около нас ! Нека да видим колко ще излязат да почистят около домовете си на 10.04!!!И тогава е добре „защитниците на чистотата “ да напишат нещо!!!

 10. sheherezada77 казва

  Dobre 4e sa selqndurite ta grajdanite da se fy4kat i da ne umrat ot glad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.